afspil mkv

Afspil mkv filer

22. april 2021

Læs hvordan man afspiller MKV videofiler…

 

Afspil MKV videofiler og rediger dem, men denne guide. Enkelte af vores kunder, har problemer med at se vores videofiler, og derfor har vi lavet denne guide.

 

 

Når vi overspiller video til PC (eller MAC), så komprimerer vi videofilen og giver den en MKV-filendelse. Det er med 100% sikkerhed dette, som kan drille enkelte kunder. 

 

 

Hvorfor komprimerer vi til MKV?

Vi komprimerer videofilerne, da et 4 timers VHS bånd let kan fylde 7 gb. Det er rigtig meget plads og det kan drille, når denne fil downloades. 

 

Så for at spare plads på jeres computer, vores computere og gøres jeres download hurtigere, så har vi valgt at komprimere videofilerne. Dette gøres ved at påføre et Divx Plus codecs og H264 i MKV-filformat.

 

 

Dette betyder, at i får en videofil som fylder omkring 25% af orginalen, UDEN kvalitetsforringelse…..

 

 

 

 

Afspil MKV filer med VLC player

Hvis du ikke kan se vores videofil, så skal du downloade en videoafspiller som kan vise MKV-filer. Der findes mange forskellige, men vi anbefaler VLC-player som er gratis og kan hentes her: http://www.videolan.org/vlc/

 

 

Når du har downloaded det til din computer og installeret det, kan du afspile MKV filer ved at dobbeltklikke på dem, eller trække og slippe dem ind i selve programmet.

 

 

 

Hvordan redigerer jeg min MKV-videofil

Når man vil redigere sin videofil, skal man bruge et videoredigeringsprogram, og disse kan opføre sig meget forskelligt, når man indlæser en videofil.

 

 

Nogle programmer vil slet ikke indlæse MKV-filer og andre vil gerne. Yderligere vil nogle programmer, som f.eks. iMovie(til MAC) gerne have, at man bruger deres egen filformat.

 

 

Derfor tager jeg udgangspunkt i to nemme og gratis programmer til PC og MAC, nemlig Microsoft Movie Maker og iMovie.

 

 

Til PC bruger vi Microsoft Movie Maker, som kan downloades fra: http://windows.microsoft.com/da-dk/windows-live/movie-maker#t1=overview.

 

Herefter skal vi downloade et program som hedder Handbrake, og det kan du hente herfra: http://handbrake.fr/.

 

 

Nu skal du tage din MKV-videofil og kører dem igennem Handbrake, hvorefter du skal åbne dem med Movie Maker.

  1. – Indlæs filen i Handbrake ved at klikke “Source” og vælge din fil.
  2. – Vælg “normal” i højre side og sikre dig at filendelsen hedder mp4.
  3. – Vælg en destination ved at klikke “Browse” eller “Gennemse”

Herefter sætter du den blot igang ved at klikke “Start”, og efterfølgende kan du indlæse din nye MP4 fil i Microsoft Movie Maker. 

 

 

Bemærk, at efter konveteringen kan du uden problemer afspille mkv-filen, men nu hedder den nye fil bare mp4 fil og er derfor ikke en mkv fil længere.

 

 

Til MAC bruger vi iMovie, som er installeret på alle MAC´computere fra fabrikken. Du finder dette program, som et stjerne ikon i menubjælken i bunden af siden. 

 

 

Herefter skal du bruge Handbrake(se link ovenfor), og så følger du ellers bare samme fremgangs metode som på PC´en ovenfor.

 

 

Husk, at når du skal indlæse MP4-filen i iMovie, så skal du starte programmet og 

vælge “Filer” -> “Importer” -> “filmklip” eller “film”.

 

 

 

Jeg håber du kunne bruge guiden.

 

 

Hav det godt
Glen 

1 comment

Cedess 1. september 2020 - 08:32

Adobe Premiere understøtter siden den seneste opdatering (april 2018) faktisk (uofficielt) nu direkte import af Matroska-filer. Det 10 år gamle Movie Maker kan ikke længere downloades fra Microsoft, så det vil nok være klogere at benytte f.eks. OpenShot, Premiere Elements eller Davinci Resolve

Hvis man holder sig H.264 video komprimeret med et standardcodec (næppe DivX), er det vist både spild af kvalitet og tid at omkode videoen i Handbrake. Benyt et program, som understøtter ompakning (aka. remuxing / stream copy). Det gratis, lige så sikre, hyppigt opdaterede ligner Handbrake næsten 100%. Men det giver netop muligheden for at skifte container (MKV, MP4, AVI, WMV osv.) uden at omkode indholdet.

Det gøres ved at indlæse videoen, vælge outputformat (MP4) og dernæst sætte Mode = Copy på fanen Video og på fanen Audio. Derefter Add to queue > Encode. 10 sekunder senere har du en 1:1 kopi af din oprindelige video – nu som MP4-fil.

Windows 10 har siden 2015 understøttet alle relevante container-, lyd- og videoformater ‘out of the box’. Ejere af (“brugervenlige”) iOS/OSX-enheder er derimod stadig nødt til at downloade ekstra programmer for at kunne afspille alle de almindelige (åbne) formater, som Apple ikke selv tjener penge på.

Reply

Leave a Comment

Denne hjemmeside bruger cookies for at forbedre brugeroplevelsen. Det er okay Læs mere

Privatlivs & Cookie politik