Forside » ANTIvirusprogrammer – Computer Firewalls Og Anden Beskyttelse
Du bliver chokeret når du indser, at du er blevet hacket eller inficeret med Ransomeware, og dermed har mistet alle dine filer……. Familiebilleder, videoer, dokumenter osv.
Alt er væk!
Tro mig, jeg har set det flere gange, hvor jeg simplethen ikke kunne hjælpe den pågældende kunde,
som jeg lavede computer for. Og nu skal du ikke gå og tro, at det kun er virksomheder, som bliver ramt af virus, hackere eller ransomeware. ALLE bliver ramt!!
Vi er jo på internettet hver dag, hvor vi bruger Google til at finde ting, laver bankopgaver, bruge netbank, tjekke eboks og emails.
Mit job / ønske med denne artikel er, at lære dig om antivirusprogrammer, computer firewalls og anden beskyttelse, som vil sikre dig på den bedst mulige måde!
Selvom Windows 11 er blevet meget mere sikkert, så er det stadig meget vigtigt, at vi tager alle tiltag som vi kan, således at vi er så sikre som muligt. Dette kan vi gøre ved at bruge firewall, antivirusprogrammer såsom Windows Defender og meget andet software.
De helt store spørgsmål er:
Bare rolig, jeg har mere end 20 års erfaring med computere, og har haft mit eget IT-service firma siden 2003, hvor jeg hjælper private og mindre virksomheder med computere, antivirus, firewalls, recovery, hardware, printere, servere og meget mere.
Jeg har undersøgt tingene i denne artikel meget grundigt, så du slipper for det 🙂
Derfor har jeg sat mig et mål, nemlig at lave den ultimative guide til hvordan du beskytter dig bedst muligt mod virus, ransomware, malware og alt andet skidt. Den skal være nem at forstå, og indeholde billeder, video, grafik og meget mere.
Den største trussel når det kommer til sikkerhed, er stadig viruser.
Derfor er det en rigtig god ide, at have et virkelig godt antivirusprogram installeret på din computer.
OG huske at opdatere…..
Antivirusprogrammer beskytter din computer mod viruser, som kan ødelægge dine filer, hvilket kan være alle de ting, som jeg tidligere har nævnt, såsom familiebilleder, videoer vigtige
dokumenter osv.
Men antivirusprogrammer skanner din computer og putter mistænkelige emner i karantæne eller sletter dem.
Desværre glemmer de fleste, at opdatere deres antivirusprogram, og dette er altså super vigtigt.
En opdatering indeholder nemlig alle de nye antivirus definationer, og dette er altså vigtigt, hvis du vil fange alle de seneste viruser.
Derfor anbefaler jeg, at du lige opdaterer dit antivirusprogram, inden du skanner din computer. Dog skal det lige nævnes, at mange antiviruspogrammer er sat til at automatisk opdatere, men du skal ihvertfald lige tjekke det.
Du skal også tjekke, om dit antivirusprogram skanner real-time, således at det tjekker filerne, når du bruger dem. Dette har alle antivirusprogrammer, som er noget værd, og dette skal være slået til.
Yderligere kan du sætte dit program til at selv skanne dine filer, så du ikke skal huske det.
Slutligt anbefaler jeg, at du skanner din computer 2 gange om måneden.
Hvilket antivirusprogram burde du så vælge?
Lad os starte med nogle af de bedste programmer, når det kommer til de betalte versioner af antivirusprogrammer. Herefter kan vi snakke lidt om det berygtede Windows 11 Defender.
Bedst betalte:
Der er sådan set ingen tvivl om, at du vil få den bedste beskyttelse med et program som de betale ovenfor. Eller hvad? – Lad os lave en sammenligning……
Hvis du ikke ønsker at bruge penge på en af de ovenstående antivirusprogrammer, så er et godt forslag at kigge nærmere på Microsoft Defender
I mange år, så var Microsoft Defender et symbol på antivirusprogrammernes joke…… Beklager, men det var bare et VIRKELIGT dårligt program.
Men disse tider er slut nu!
Microsoft har bevidst, at de er i stand til at lave brugervenlige og sikre antivirusprogrammer. De har konstant forbedret sig gennem årene, og med Windows 11 tog de virkelig et stort skridt i den rigetige retning.
Windows Defender Antivirus er et gratis indbygget anti-virusprogram i Windows.
Det har mange funktioner og er specielt koncenteret omkring beskyttelse af ransomeware, adware, spyware og virus.
De meget ansete AV-TEST har testet Microsoft Defender antivirus, og resultatet var, at det var et kvalitetsprogram som klarede sig lige så godt, som de bedst betalte programmer. Faktisk slog Defender disse programmer i nogle tilfælde, og dette er ikke et særtilfælde hos AV-Test. Dette har jeg også set andre steder, hvor de har testet Defender Anti-virus.
Så faktum er, at det klarer sig rigtig godt i test og så er det gratis…. Så behøves man vel ikke andre grunde til at vælge dette?
Men husk lige, at man skal være sikker på det opdaterert automatisk, således at du får de nyeste definationer downloaded. Dette gør at du kan fange de seneste trussler med dit program.
Men er der slet ikke noget dårligt?
Programmet har en indbygget funktion som hedder Smart-screen, hvilket stopper virus, malware og andet skidt, fra de forskellige hjemmesider på internettet.
Problemet er bare, at det kun fungerer til Microsoft Edge browser, så hvis du bruger en anden browser som Google Chrome, Firefox eller lign., ja så kan du ikke bruge det.
Det er lidt ærgeligt, men det går nok…..
Hackere er personer, der bruger computere til at bryde ind i andres computer- eller netværkssystemer uden tilladelse. Deres mål kan være alt fra at stjæle sensitive oplysninger til at ødelægge eller ændre data.
En firewall er et system eller en enhed, der beskytter et computer- eller netværks mod hackere. Firewalls kan både software- og hardwarebaserede, og de kan konfigureres på forskellige måder for at give den ønskede beskyttelse.
En firewall kan for eksempel konfigureres til at blokere bestemte typer af trafik, eller den kan kræve godkendelse fra brugeren, før den tillader adgang til et system.
En af de mest effektive måder at beskytte sig mod hackere på er ved at bruge en firewall i kombination med andre sikkerhedsforanstaltninger. Det kan for eksempel være antivirus-software, adgangskontrol og kryptering.
Det er vigtigt at holde sig opdateret med de seneste sikkerhedsopdateringer og -patches, da hackere ofte udnytter sårbarheder i softwaren.
Husk også, at have stærke koder til din computer og wifi, såsom at blande bogstaver, tal og tegn.
Derudover er det vigtigt at være opmærksom på mistænkelig aktivitet, såsom uventede pop-up vinduer eller ændringer i filer.
En anden form for beskyttelse er at bruge en Virtual Private Network (VPN) til at kryptere din internetforbindelse, så det er svært for hackere at spore din online aktivitet. Dette er lidt en alternativ måde, som ikke så mange bruger.
Det vigtigt at være opmærksom på sikkerheden i denne digitale tidsalder, og sørge for at tage skridt for at beskytte sig mod hackere. Firewalls er en vigtig del af denne beskyttelse, men det er også vigtigt at bruge flere forskellige metoder og at holde sig opdateret med de seneste sikkerhedsopdateringer og -patches.
Du kan desværre aldrig være 100% beskyttet mod hackere, da de hele tiden udvikler nye metoder og teknologier. Derfor er det vigtigt, at være opmærksom og hele tiden sørge for at have beskyttet sig med bla. en firewall.
Phishing er en form for svindel, hvor kriminelle forsøger at få personlige oplysninger eller økonomi, fra en person ved at udgive sig for at være en pålidelig person eller virksomhed.
De kan gøre dette gennem e-mails, beskeder, eller falske websider, der efterligner de ægte.
Formålet med phishing er at få ofrene til at udlevere personlige oplysninger som bankdetaljer, adgangskoder, eller kreditkortoplysninger.
Phishing er en alvorlig trussel mod både private og erhverv, da det kan føre til identitetstyveri, økonomisk svindel og andre former for kriminalitet.
Derfor er det vigtigt at være opmærksom og tage de nødvendige skridt for at beskytte sig mod phishing-forsøg. Dette er:
Husk, at phisherne bliver mere sofistikerede og kreative i deres åndssvage metoder, så det er vigtigt at være konstant opmærksom og tage de nødvendige skridt for at beskytte dig selv mod phishing-angreb.
Generelt set, så skal du virkelig passe på og næsten aldrig skrive personlig info på internettet, medmindre du er ved at købe en ting i en webshop.
Få gratis vores guide om 10 fatale fejl, som du IKKE må lave på din PC.
Tilmeld dig vores nyhedsbrev, så får du den straks sendt til din email.
Denne hjemmeside bruger cookies for at forbedre brugeroplevelsen. Det er okay Læs mere