overspille vhs til dvd

Sådan kan du overspille VHS til DVD

5. december 2022

Stor guide omkring videooverspilning…..


Jeg har siden 2006 overspillet videobånd til dvd for private og selvstændige, og har regnet mig frem til, at jeg ialt har overspillet ca. 3500 bånd på 8 år.


Dette har givet mig en del erfaring og viden omkring at overspille vhs til dvd, da jeg hele tiden tjekker op på de nye teknologier både udstyrsmæssigt, men også software mæssigt.

Jeg ønsker jo, at gøre det så godt som muligt, da jeg prøver at sætte mig i kundens sted og forestiller mig, at det er mine private optagelser som skulle spilles over.


I denne artikel vil jeg give dig guldkornene af disse 8 års viden og erfaring….. Ja, det lyder alt sammen meget fint, men…….Hvorfor????


Det er en overvejelse jeg har gjort gennem længere tid. På den ene side, risikerer jeg at miste nogle kunder i Basis IT, da de måske vil gøre det selv. 


På den anden side, så tror jeg, at jeg viser folk at jeg virkelig ved noget om emnet og folk dermed vil komme til mig denne gang, eller en anden gang…


Ærlig talt, så er jeg nået frem til, at sidste tanke giver mig flest kunder, og derfor har jeg lavet denne guide fyldt med tips og tricks. 


Så skal du bruge hjælp med at overspille dine video til dvd eller videofil, 

så kontakt mig gerne ved at klikke her.

Hvad skal du bruge?

Jeg har set forumindlæg på internettet, hvor folk vil overspille VHS til DVD, og taler om at bruge en kombi VHS/DVD maskine. LAD NU VÆR…….

Jeg siger det gang på gang…….

De læserhoveder som læser DVD-skiverne, er sjældent af god kvalitet, og vigtigst af alt, disse maskiner brænder en 4 timers VHS kasette ned på 1 stk. DVD. Det er rigtig dumt, da DVD-skiver max. kan indeholde 120 minutter…..Ergo, så bør de fylde 2 DVD-skiver.

Du skal istedet bruge en PC/MAC, 1 stk. videoafspiller og en videokonverter.

Hvis du sidder med båndene i hånden, så står der på dem hvilken slags de er.

Jeg tør næsten vædde på, at du har en af følgende typer, da de er mest almindelige:

  • VHS
  • VHS-C
  • Dv-mini
  • HI8
  • Video8


Hvis dine bånd er en af de 3 sidstnævnte, så skal de afspilles i et kamera, da de ikke kan afspilles i en videoafspiller. VHS passer direkte i videoafspilleren, mens VHS-C skal ned i en omformer-kasette, som ligner et VHS-bånd.

 

 

Infografik om de forskellige båndtyper:

overspille vhs til dvd infografik

Når du skal igang med at overspille vhs til dvd, skal du sætte båndet i afspilleren, tilslutte afspilleren med din konverter og tilslutte din konverter til din computer.

 

Næsten alle konvertere har ikke et medfølgende RCA-kabel, så det skal du ud og købe, hvis det skal tilsluttes scart-indgangen. Du kan også tilslutte konverteren til komposite-indgangen, hvis din video har sådan en.

 

RCA-kablet skal tilsluttes scartudgangen på din video(hvor der står noget ala. AV), og tilsluttes komposite(stikket med de 3 forskellige farver) som sidder på din konverter. Konverteren tilsluttes herefter din computer med USB stik. Dette kan godt virke lidt forvirrende, men der følger oftest en god manuel og fabrikstegninger med.

 

Konverteren er den som konverter dit analoge videosignal fra videoafspilleren eller kameraet, til digital format på computeren.

 

 

Opsætning når du skal overspille vhs til dvd:

videooverspilning setup

Hej! Jeg er et RCA-kablet og ser således ud:

rca kabel til at overspille vhs til dvd

Hvilken konverter er bedst til at overspille vhs til dvd?

Denne komponent er ekstremt vigtig, da det er denne, som laver dit analoge signal om til digital. Dette påvirker både lyd og billedet… mange køber en billig såsom AGK i Bilka til 240 kr. og det er dumt…Bevares, jeg gjorde da det samme i starten :-)

 

Problem med disse er, at de bare ikke er gode nok til at overspille VHS til DVD. Du får et dårlig billedet og videokvalitet. Herudover er de ikke altid lige gode til alle de forskellige videofabrikanter, da de taber billedet på nogle af dem og slutligt så kan computeren ikke altid finde konverteren. Der er flere minusser, skal jeg fortsætte???…

 

Gør dig selv en kæmpe tjeneste, KØB KVALITET!
Det er film og minder fra dit liv, og jo bedre en konverter = Jo bedre resultat.

Jeg har rigtig god erfaring med Honestech VHS to DVD.

Elgato Video Converter

Da jeg overspillede vhs til dvd / videofiler, brugte jeg altid denne konverter. Jeg havde 14 computere stående og 1 server, og disse konverter fra Elgato kørte upåklageligt.

Kort sagt: Den fanger nemt vidosignalet og de dårlige, godt billedet og ingen baggrundsstøj på lydsiden.

Da jeg stoppede med at afspille solgte jeg dem igen, og anbefaler du gør det samme, da de er lidt dyre. 

Hvilken videomaskine skal bruges

Jeg anbefaler en 6-hovedet videomaskine fra JVC. Jeg har helt klart de bedste erfaringer med dem. De holder længst, har bedste billedet og lydkvalitet.

 

Du kan også bruge en 4-hovedet og få et udmærket resultat. Det allerbedste er dog en 6-hovedet videoafspiller med komposite udgang, da du så slipper for at bruge RCA-kablet og jeg mistænker dette kabel for at drille lidt nogen gange, da signalet dermed også skal igennem dette. Længere kabel=længere signal-rejse=udsving i signal muligt……

 

De førnævnte råd gælder kun når du skal overspille vhs til dvd, da man kun skal bruge selve kameraet og et komposit stik når man overspiller DVmini, Hi8 og video8.

Hvilken computer skal du bruge?

Der er ikke nogen voldsomme krav til din computer, de skal dog opfylde konverterens systemspecifikationer. Det står på pakken hvad der kræves. Men jeg har dog et par råd, som du kan bruge eller lade vær.

 

-Brug ikke en laptop, jeg har oplevet mange problemer med disse. Hvad det præcist er, ved jeg ikke men gætter på chipsættene…. Nogle fungerer, andre gør ikke.

 

-Lad din computer være når du overspiller vhs til dvd. Det sker i realtime, dvs. at du starter videoen og computeren optager signalet. Hvis du pludselig bruger din computer til noget andet, og bruger mange af dens resoursser, kan du risikere at den ikke kan følge med, og så får du et udfald i optagelsen.

Min afspilning stopper pga. kopibeskyttelse

Lad os starte med at slå 1 ting fast….. Det er lovligt at kopiere sine egne vhs til dvd, til EGET FORBRUG. Det er ulovligt at give/vise dem til andre….. 

Derfor har jeg ingen moralske skrupler med at skrive en løsning på dette problem. Du skal da have lov til at beholde alle dine Disneyfilm, som du har købt og betalt i tidernes morgen.

Tiderne skifter, og videobånd bliver slidt eller mister magnetismen, og derfor er det oplagt at få overspillet sine videobånd til dvd.

Kopibeskyttelse eller ej:

kopibeskyttelse på dine bånd

Nu skal du høre…..Problemet er det program som du bruger til at fange signalet med på din computer. Der ligger ingen begrænsninger i videokonverteren.

 

Jeg ved, at Arcsoft har lavet et program som hedder Showbiz 2, og det koster ca. 240 kr. i skrivende stund. Dette KAN digitalisere dine kopibeskyttede bånd uden problemer.

 

Det eneste du skal være opmærksom på, er om programmet understøtter din konverter. Det understøtter Honestech, men jeg har ikke nogen komplet liste. Det bedste du kan gøre er, at tage chancen, google det…..

Plads og filformat

Vælger du at overspille din video til PC, så får du dem som en ukomprimeret mpeg-fil. Disse videofile fylder som et ondt år. Du kan komprimerer dem med et codecs, så de fylder mindre, men alt dette vil jeg komme ind på i en anden artikel.

 

De fleste programmer gemmer dine videofile i Mpeg2-filformat, og det er tilstrækkeligt til de båndtyper som du skal overspille. Man får i nogle programmer muligheden for Mpeg4, men dette er unødvendigt.

 

Du kan regne med, at 1 times video fylder ca. 2 gb. Så kan du selv regne ud, hvor stort et USB-stick du skal bruge ?

Ligger du dine film på en ekstern harddisk eller USB-stick

Du har lovet din mor og far, at overspille deres vhs til USB.

 

Start med at optage filmene ned på din harddisk, da forbindelsen er hurtigere hertil, end direkte til USB eller harddisk. Dermed undgår du at risikere uønsket tab af film og lyd i dine overspilninger. Når du er færdig, så kan du flytte eller kopiere videofilmene over på selve harddisken eller usb-sticket.

 

MEN inden du gør dette, så sikre dig, at din harddisk eller USB-stick er formateret i NTFS format, da du får problemer med videofile over 2 gb, hvis det er FAT16.

Jeg kan ikke huske det på MAC, og jeg har ingen MAC, så det må du google selv, men mener du skal ind i ”Finder” og klikke på dit udstyr efterfulgt af tryk på CMD+i. Her skal du også bruge et andet filformat.

 

På Windows computere skal du ind i ”Denne computer” som oftest ligger på skrivebordet, højreklik på dit udstyr(usb-stick eller ekstern harddisk), som videofilene skal ligge på. Herefter vælger du ”Egenskaber”. Der åbner du et vindue, hvor du kan se ”Filsystem: NTFS”.

Står der FAT16 skal du i ”Denne computer” højreklikke på dit udstyr og vælge ”formater” og herfter den rigtige filformat(NTFS)

tips til at overspille vhs til dvd

Råd til når du skal overspille vhs til dvd

OG NU, MINE DAMER OG HERRER, rådet over dem alle…..

 

Brænd din DVD-skiver med MAX. 4X i hastighed. Ja ja, jeg ved godt du har en ny og god dvd-brænder som kan brænde 42x speed, men TRO MIG….

 

Brænd med 4x speed MAX.  Det giver en meget bedre brænding på dine DVD-skiver. Jeg har erfaret, at  mange DVD-afspillere og iMac´s, hopper rundt i filmen, hvis du brænder hurtigere.

 

Et andet tip, er at rengøre din videoafspiller´s hovedet inden du skal overspille vhs til dvd. Jeg er i gang med at lave en guide om dette, og jeg skal nok skrive et link når jeg er færdig.

 

Kan du ikke vente, så find en video om emnet på www.youtube.com

Råd til når du skal overspille vhs til dvd

Basis IT er en mindre virksomhed, som jeg stiftede i 2006, under et andet navn. Vi overspillede videobånd til DVD, og havde udstyr til alle bånd som er serieproduceret siden 1970.

 

Du kunne få dem leveret på DVD eller som videofil. Herudover tilbød vi computerhjælp til private og mindre virksomheder, hvilket kunne være, hvis din computer ikke vil starte, er blevet langsom, ikke kan printe osv.

 

Tak fordi du læste min guide, jeg håber du kunne bruge den…

 

Skriv gerne en kommentar nedenfor 🙂

7 comments

Glen 1. september 2020 - 15:05

Vi har ændret vores hjemmeside, og her er spørgsmålene,
som ikke kunne komme med over den denne nye hjemmeside:

 

Birgit Christensen
Når jeg har tilsluttet min VHS til computer via konverter mærke magixx, så er der ikke farver på afspilningen, hvordan kan jeg adhjælpe dette problem?
 

25. februar 2017 at 17:33
Glen
Hej Birgit. Der kan være flere problemer, men dette ses ofte, hvis det er NTSC-bånd som du prøver at overspille. Endvidere vil jeg anbefale den konverter, som jeg nævner oppe i artiklen, som er bedre end Magixx.
 

27. februar 2017 at 12:54
Thomas
VIDBOX Video Conversion Suite VS. Honestech VIDBOX Video Conversion for Mac
Hvilken skal man købe..?
 

9. april 2017 at 13:49
Glen
Det kommer an på hvad du har brug for? Prøv at se i beskrivelsen, der beskriver den at du får RCA-kabel med og software i Suite-versionen. Men hvis du har dette, så skal du vælge den anden.
 

10. april 2017 at 13:08
Erik Jespersen
Super godt indlæg du har skrevet,det har givet mod på at komme igang med alle de gamle optagelser.
Jeg har købt programmet som du har foreslået, dog V8.
Har formateret en gammel HP stationær maskine med Windows 10 PRO, var født med XP, hvor specifikationerne stemmer med programmet.(ikke meget over)
Når jeg overspiller fra videokamera til computer hakker billede som den ikke kan følge med.
Har prøvet flere indstillinger i programmet, men uden det ændre sig.
På en bærbar PC virker det fint.
Har du en ide til hvad det kan være?
 

16. april 2017 at 8:15
Glen
Hej Erik

Det kan være flere ting, f.eks. skriver du at du bruger en gammel computer…. Måske er den for gammel?

Jeg tænker, at det mest sandsynlige er, at du har taget en gammel computer, som ikke er kompatibel med windows 10. Det kan betyde, at den ikke kører optimalt, da der ikke findes Windows 10 drivere til din gamle computer.
Dermed har du ikke installeret en driver til dit grafikkort, hvilket resulterer i at billedet hakker….

Tjek selv, du kan se det under enhedshåndteringen. Højreklik på start-flaget nederst til venstre og vælg enhedshåndtering. Håber det lykkes dig
 

20. april 2017 at 19:04
Usman
Hej,

jeg skal til at købe en USB grabber hvilken vil du anbefale?

Det er VHS bånd til PC og jeg har en S-VHS afspiller

/Usman
 

22. april 2017 at 17:11
Glen
Hej Usman

Jeg har prøvet en del forskellige videograbbere, når jeg har skulle overspille vhs til dvd.

Jeg vil helt klart anbefale den, som vi selv solgte. Det er den bedste jeg har prøvet til d.d.

 

10. maj 2017 at 9:50
Anders Jensen
Hej Glen
Tak for et rigtig godt indlæg. Jeg har en del gamle vhs-bånd jeg gerne vil have digitaliseret så jeg fulgte din “opskrift”, købte den anbefalede videograbber og installerede det hele på computeren. På trods af at det er vhs-bånd jeg selv har optaget gamle film og andet på får jeg tit meddelelsen fra Showbiz at videobåndet er kopibeskyttet. Det kan ske 20 min inde i filmen eller 1 inde i filmen eller noget helt andet afhængigt af hvilket bånd jeg afspiller. Du skrev videre i artiklen at dette kunne være et problem og at man så kunne bruge Arcsoft Showbiz 2. Jeg har ledt må google og hos Arcsoft også for at finde Showbiz 2, men det har ikke lykkedes mig. Kan du hjælpe mig med at finde programmet?
Mvh.
Anders
 

18. juni 2017 at 19:00
Glen
Hej Anders

Selv tak, jeg er glad for du kan bruge det og har glædet af indlægget.

Mht. til problem, så kan man sagtens løse det. Det skyldes en fejl i programmet, som er rettet i den nyere version.
Jeg skal bare lige høre hvilken videograbber som du har? Er det den som jeg anbefaler som hedder Climax Digital ?

Du har gratis emailsupport, fordi det er et PLUS-produkt, så send mig en email, så sender jeg dig PLUS-videoen som medfølger. Denne video løser dit problem, da det blot er en fil man skal tilføje til programmet

God sommer!

mvh.
Glen
 

19. juni 2017 at 9:18
Tommy
Hejsa, jeg overspiller ofte videobånd i ganske udmærket kvalitet, har selvfølgelig kigget efter hvad du anbefaler:) Jeg har dog lige et spørgsmål i forhold til det amerikanske NTSC, jeg har en privat optagelse fra Grønland som er optaget i NTSC, når jeg optager og vil konvertere til Pal bliver det kun sort/hvid, jeg har tidligere haft bøvl med det og har af og til benyttet en dvd optager til formålet, har du nogen ideer til grabbere der understøtter dette. Pt. benytter jeg mig af både Ezcap og Climax
 

12. juli 2017 at 9:12
Glen
Hej Tommy

Climax understøtter ihvertfald NTSC, men jeg ved ikke Ezcap….
Du skal også bruge en videoafspiller, som understøtter NTSC afspilning til PAL TV. Det plejer at stå på fronten af videoafspilleren.

Hvis din video ikke understøtter NTSC, så oplever du netop at dine bånd bliver sort/hvide….. Desværre er det ikke alle videoafspillere, hvor det fungerer særlig godt med NTSC afspilning på PAL TV…. Tjek din video afspiller understøtter dette, eller prøv emd en anden videoafspiller.
 

24. juli 2017 at 11:29
Leni U. Hansen
Hej, jeg er den lykkelige ejer af en del gamle danske klassiske film på bånd – film, der for de flestes vedkommende er udgået – jeg er en kende bekymret for holdbarheden og vil derfor gerne lægge filmene på dvd. Hvordan og hvor begynder jeg.
De bedste hilsner, Leni
 

8. september 2017 at 10:57
Glen
Hej Leni

Det kan jeg godt forstå du er, fordi filmstrimlerne på båndene holder på lyd og billeder ved hjælp af magmetisme. Denne magmetisme forsvinder med alderen, og dermed bliver dit billedet og lyd dårligere og dårligere.(også selvom du ikke bruger det)

Så mit råd er du læser denne guide, starter med at anskaffe dig en videokonverter, hvor jeg anbefaler denne videokonverter
Herudover skal du bruge en vhs-afspiller. Hvis du vælger at købe den videokonverter som jeg anbefaler, så får du en gratis instruktionsvideo med, som forklarer hvordan du sætter det sammen og kommer igang.

God fornøjelse
 

20. september 2017 at 8:09
Bjarne kristensen
Hej
Har en del bånd af forskellige art med optagelser fra årene der er gået, ville godt have dem på cd
Hvad koster feks. 1 time at overspille
mvh
Bjarne kristensen
 

23. september 2017 at 7:37
Alexander Leo Christiansen
Jeg har converteret bånd i årevis og er næsten færdig, mangler kun de sidste små 100 bånd. Men nu er mit program umiddelbart stået af.

Jeg har alt udstyret, havde en bestemt computer hvor det virkede, men nu er den helt kaupt, og min nye vil ikke godtage programmet. Vi snakker om Envivo. Et program der skal installeres med CD. Den vil godt installere den del der gør at jeg kan redigere en dvd, men driveren nægter den. Sikkert fordi min computer er ny.

Jeg så hele din tekst heroppe og den er fin nok, bortset fra jeg overhovedet ikke kunne finde hvilke programmer man skal bruge når man convertere en vhs fra vhjs maskine til filer på computeren.

Vil du hjælpe mig?

Mvh Alexander
 

29. oktober 2017 at 17:29
Glen
Hej Bjarne

Vi overspiller desværre ikke bånd mere.
 

2. november 2017 at 14:47
Glen
Hej Alexander

Jeg fortrækker Arcsoft Showbiz. Det er super godt og simplet
 

2. november 2017 at 14:49
Flemming Lodberg
Hej. Ville for nylig prøve at overspille mine gamle videobånd, men billederne ryster i starten af hver sekvends. Prøvede en anden afspiller, men med samme resultat. Hvad gør jeg nu, da jeg hører I ikke overspiller mere ?? Venlig hilsen Flemming Lodberg
 

4. november 2017 at 15:48
Karsten Petersen
Hej Glen

Jeg har akkurat det samme problem som Anders Jensen med, at optagelsen stopper med besked om videobåndet er kopibeskyttet.

Jeg kan forstå, at du har en løsning på problemet.

Jeg købte den audiograbber, du har anbefalet på siden – ClimaxDigital

Med venlig hilsen
Karsten
 

8. november 2017 at 17:28
Jacob
Jeg får et mærkeligt rystet billede når jeg bruger videograbberen. Det er en easycap.
Hvis jeg sætter kablerne i mit tv er billedet fint. Har prøvet at pille ved alle indstillinger i programmet der fulgte med, men ingen effekt.

Hvad kan være galt?
 

8. november 2017 at 23:34
Peiter
Hej Glen
Du har før anbefalet Honestech
Men nu anbefaler du climaxdigital
Hvad er forskellen?
Det eneste jeg kunne komme frem til er at climaxdigital er en meget billiger model
 

13. november 2017 at 21:41
Bjørn G. Pedersen
Jeg har tideligere overspillet c-bånd til computeren gennem Pinnacle studio, version 11. Under videoimporten mistes flere frames. hvad kan årsagen være?
Jeg bruger JVC 700x digital zoom “GR-D70E”. til at importere til Pinnacle.
 

19. december 2017 at 20:44
Anders Nissen
Jeres Climax converter og Arcsoft Showbiz redigering virker perfekt til alt . . . lige med undtagelse af min stak af gamle kopi-beskyttede VHS bånd.
Det er brand-ærgerligt, da mange af de gamle film-perler ikke udgives på DVD og er langt udenfor f.eks. kabel-selskabernes repertoire.
Efter at have googlet en del rundt har jeg fundet ud af, at problemet ligger i Activision signalerne som ligger i selve videosignalet. Hvis Activision signalerne registreres af optageren, så vil optagelsen stoppe. Det er lykkedes filmbranchen at få installeret denne lille feature i alle optagere, også i Arcsoft Showbiz.
Hvis denne feature ikke er installeret kan producenten retsforfølges (på det amerikanske marked og udløbere heraf). Hvis nogen henviser til udstyr som kan omgå Activision kopi-beskyttelse, kan de også retsforfølges.
Derfor kan man ikke umiddelbart finde ud af om f.eks. Arcsoft Showbiz 2 egentlig kan lave back-up af kopi-beskyttede VHS bånd (sådan som I forsigtigt henviser til).
 

9. januar 2018 at 16:35
Carit Hansen
Hej Glen
Tak for en brugervenlig og informatik hjemmeside.
Et spørgsmål:
Når man skal købe en adapter til en Video8, hvad skal kravet være til sådan en adapter?

MVH
Carit Hansen
 

28. januar 2018 at 16:08
Jette Damkjær
Jeg har lige bestilt videograbber og vil gerne spørge om hvilken harddisk el.l. Det er bedst at gemme sine gamle privatoptagelser på?
Hvilket program skal jeg bruge til at redigere i den overførte fil – bl.a. Har jeg nogen gange glemt at slukke optager og derfor har nogle tossede optagelser af gulv og med kapslen for
Jeg har nogle få bånd som skal afspilles fra videokamera – men har ikke kameraet mere – kan man låne kamera nogen steder til afspilning ?
Mvh. Jette Damkjær
 

29. januar 2018 at 22:48
Egon Holmegaard
Hej Glen
Jeg har forsøgt overspilning af VHS C (i adapter) fra JVS videomaskine type
til Asus computer med 8 Gb Ram –grapper: elgato video capture
Ligeledes har jeg forsøgt overspilning af High 8 bånd fra Canon Camcorder
(som båndet oprindeligt blev optaget med) med samme grapper til samme
computer.
Det kommer fint ind på computeren — men pludselig fryser billedet
på skærmen og der optages ikke mere !! — selv om både videomaskine og/eller
camcorder kører båndene videre.
Jeg har lagt mærke til, at det enkelte gange (ikke hver gang) er et ganske bestemt
sted på båndet, at overspilningen stopper

Hvor ligger problemet, tror du??

Mvh
Egon
 

2. februar 2018 at 19:58
Keld
Hej
Har købt en videograbbere men kan ikke få den til at virke .. Pc er med Med Win 10 … Art soft showbiz virker og kan optage web cam , men programmet kan ikke se videograpperen. Driver er instaleret og genstartet. Fordeleren står på output og videomaskinen kan godt sende til TV men ikke til PC. Hvad kan der være galt?
 

24. februar 2018 at 11:04
Sascha Ethelberg
Hej. Jeg havde sådan glædet mig til her i weekenden at konvertere optagelserne at vores børn på VHS til digitaltformat. Jeg har købt König USB 2.0 Video Grabber. Det indeholder også ArcSoft ShowBiz. Det var meget let med at forbinde ledninger, men billedet på pc´en var elendigt, næsten helt blåt, og fuld af “støj”, man kunne ind i mellem ane, at der var en person på billedet. Jeg så VHS´en på tv´et (lige før), og da var kvaliteten god. Jeg prøvede alle “standarterne” også PAL-b, med det hjalp ikke. Det er en ny PC. Da der på mange af vores VHS-bånd er 5 min af vores børn mellem fx 2 Pippifilm, ville det være dyrt og dumt at betale nogle for at gøre det. Kan du hjælpe mig hvad jeg skal gøre for at få billedet på PC´en godt.
 

9. marts 2018 at 20:07
Rasmus Walter
@Sascha – jeg har præcis samme problem med min König USB 2.0. Den giver et elendigt billede på PCen. Er det bare fordi at det er dårlig kvalitet?
 

28. marts 2018 at 10:20
Glen
Hej Sascha

Vi bruger normalt vores egen videograbber, så jeg er ikke helt sikker. Jeg mistænker at det er din afspiller, som er slidt eller beskidt.
Du kan prøve at gøre den ren, ved at skille videoen ad, det mer som regel 4 x skruer. Så sidder der en stor metal trommel derinde, og den tører du med en vat-tot, hvor du har puttet husholdningssprit på. Dette renser den meget, og det plejer at fungerer. Se evt. nogle videoer på Youtube, hvor de gør det med visitkort osv. Bare sørg for der IKKE er strøm til videoen mens du udføerer dette. Problemet kan i bund og grund være mange ting, men lyder meget som om dit videobånd er slidt ELLER din video er beskidt eller slidt.
 

30. maj 2018 at 10:26
Glen
Jeg bruger den selv på windows 10 og den understøtter windows 10. Der er noget galt med din installering af produktet. Har du fulgt vores PLUS-video, der viser jeg jo det hele:-) Ellers skriv til vores support? Så kan vi hurtigere hjælpe dig videre
 

30. maj 2018 at 10:29
Glen
Hej Egon

Det kan være en fejl i Elgato videograbberen. Det lyder ikke som et problem med videoafspilleren/båndet eller computeren. Det kan dog også være en fejl i softwaren som du bruger. Prøv evt. arcsoft Showbiz software. Den kommer også gratis med vores videograbber, som vi sælger.
 

30. maj 2018 at 10:36
Glen
Hej Jette
Du kan blot bruge din egen harddisk som ligger i computeren, det behøves hverken at være ssd eller noget specielt. Jeg råder dog til at man også gemmer det i “skyen”, således man ikke mister det ved computernedbrud, brand eller tyveri. Der medfølger et program som du kan bruge, og jeg viser hvordan du bruger det i PLUS-videoen som også medfølger. Jeg har desværre ikke nogle kameraer vi låner ud, men kig på dba.dk, der kan du finde mange gode til en fornuftig pris.
 

30. maj 2018 at 10:39
Glen
Du kan ikke købe en adapter til video8, kun VHS-C…. Du skal bruge dit videokamera til at afspille båndet.
 

30. maj 2018 at 10:39
Glen
Hej Anders

Det du siger at delvis korrekt, men lad mig først forklare at vores videograbber og medfølgende sagtens kan lave kopier af ALLE dine bånd, også dem som giver beskeden om at de er kopibeskyttet.
Jf. loven må du self. ikke lave kopier af købte bånd….. Måske må du til eget forbrug, det ved jeg desværre ikke…
Man må dog godt lave kopier af ens egne bånd, som også siger at de er kopibeskyttet, selvom det er dine egne private optagelser.
 

30. maj 2018 at 10:43
Glen
Hej Bjørn. Det ved jeg ikke, jeg kender ikke pinnacle og oplever ikke selv dette problem.
 

30. maj 2018 at 10:45
Glen
Det er med meget stor sandsynlighed dit bånd eller afspiller som er slidt. Se i kommentarene hvor jeg anbefaler hvordan du renser din videoafspiller.
 

30. maj 2018 at 10:46
Glen
Hej Karsten.
Jeg har lavet en PLUS-video som er en film der følger med, når du køber denne videograbber. I filmen viser jeg hvordan du undgår problemet
 

30. maj 2018 at 10:47
Linda
Hej
Jeg har købt en LogiLink Video Grabber med tilhørende honestech VHS to DVD 3.0 SE software. Jeg kan se der er andre der har problemer med at optagelserne viser sort/hvid, men jeg forstår ikke helt hvad jeg skal gøre for at fikse problemet. Min videoafspiller er en Panasonic NV-FJ610 og der står “NTSC P.B. ON PAL TV” foran. Jeg har tilsluttet videograbberen via composite til SCART – har det noget med det at gøre?
 

28. februar 2019 at 11:31
Julie
Hej Jeg har nogle hjemme VHS film fra 90erne fra barndommen, dem vil jeg gerne have på fil og har nu set hvordan jeg skal gøre. problemet er, at de fleste af VHS’erne er blevet set så meget, at de flimre, er uden lyd nogle gange og endda sort hvid!! Kan man gøre noget ved VHS båndet, så det bliver fint igen?
 

11. maj 2019 at 21:18
Pia Nielsen
Jeg har en hel del forskellige fra mine børns barndom. Vi bor i Ilulissat Grønland. Kan vi får hjælp til at får det overført til det digitale verden? Hvad kan jeg gøre? Jeg vil ikke miste dem.
 

7. februar 2020 at 10:49
Jacob
Hej Glen
Jeg har investeret i en videograbber af mærket Nedis fra Avxperten til 160kr. og forsøger mig med at overføre video fra henholdsvis nogle gamle VHS bånd og nogle 8mm Sony Metal MP bånd. Jeg bruger programmet Arcsoft Showbiz til at føre det over. Men videosignalet er rigtig dårligt. Jeg har prøvet at cirkulere igennem der forskellige PAL, Secam og NTSC standarder og funder PAL_B til at være det bedste. Dog er videosignalet rigtig dårlig stadig og ‘ryster’ frem og tilbage i linjerne. Det lige for både VHS maskinen og kameraet jeg bruger til 8mm filmen.
Skyldes det at den video grabber jeg bruger er for billig? Vil Den noget dyrere ClimaxDigital kunne løse mit problem?

Vh.
Jacob
 

17. marts 2020 at 13:21
Carsten Kruse
Hej Glen,
Hvor meget vil du ha i en dagsløn, for at komme ud og hjælpe mig med at lave set-up’et.
Og vil jeg ku overspille både optaget film, og original film?
Jeg har en panasonic super drive VHS, og har en grabber (dog ikke særlig go) (køber bedre)

Mvh
C. Kruse

Reply
Poul Koudal 13. februar 2021 - 18:31

Hej Glen
Tak for din artikel om overspilning af VHS bånd til PC. Jeg har Pinnacle Studio 15 med tilhørende converterbox. Jeg har fin forbindelse gennem konverteren vi DV og Firewirekabel, men der er ingen forbindelse, når jeg tilslutter min VHS maskine. Jeg bruger RCA kabel, og jeg kan også se, at forbindelsen går igennem, der er bare ikke billede eller lyd, kun en sort skærm.
Har du en god forklaring?
Med venlig hilsen Poul Koudal – poulkoudal@gmail.com

Reply
Nanny Krag Mortensen 30. oktober 2020 - 16:57

Hej Glen.
Jeg har købt videograbber og overspillet en del – før jeg opdagede, at der ikke er overført lyd. Har du et godt råd?
Windows 10, ArcSoft ShowBiz ……billederne er ok. vh Nanny

Reply
Bente Vedsø 30. januar 2021 - 14:07

Hej Glen
Jeg er gået igang med at konvertere gamle VHS bånd til min pc. Jeg har tilfældigvis indkøbt det program som du omtaler i din guide.
Jeg har gennemført een konvertering med et o.k. resultat. Jeg har efterfølgende konverteret filformatet til mp4 så jeg nu også kan se filen på min iPad.
Da jeg vender tilbage til honestech og skal igang med næste projekt, så får jeg kun vist det jeg vil optage som en lille firkant i øverste venstre hjørne af fremviseren.
Jeg har været igennem indstillingsmulighederne uden at kunne finde noget jeg kan rette på. Jeg har også afinstalleret hele molevitten og startet forfra men lige lidt hjælper det.
Tænker på om det kan være min pc der driller ?
Har du nogen erfaringer med sådan et problem eller måske et bud på en løsning. Kan godt se at du anbefaler en stationær pc, men det har jeg ikke.
Iøvrigt tak for en god guide :o)
Med venlig hilsen Bente

Reply
Glen 25. marts 2021 - 22:12

Hej Carsten

Det er desværre ikke en service jeg yder, men du er velkommen til at lade mig overspille dine vhs til dvd 🙂

Reply
Lisbeth Kirsten Søgaard 9. juli 2021 - 16:56

Hej Glenn. Jeg har en del video8 samt vhs bånd som jeg gerne ville have overspille til harddisk. Er det noget du kan være behjælpelig med og oplysning om prisen.
Lisbeth Søgaard

Reply
Per Kruse 6. oktober 2021 - 09:30

Jeg har læst din interessante artikel om overspilning. Jeg savner svar på hvilket digital format filerne kommer i (mpeg4 ?)
Du nævner Honestech men kan ikke finde videograpperen kun softwaren. Er der drivere med til win 10/11.
Det er der mit gamle udstyr står af.
Vh Per

Reply

Leave a Comment

Denne hjemmeside bruger cookies for at forbedre brugeroplevelsen. Det er okay Læs mere

Privatlivs & Cookie politik